Fotboll

SIS P-16 topp åtta i Småland

Fotboll Skillingaryds IS P-16 förlorade kvartsfinalen mot Sandsbro med 1–4, (0–3). ”Inte varje år som ett Skillingarydslag går så här långt, vi är otroligt stolta”, säger tränaren Peter Bergström.

Peter Bergström visste att det var ett av Smålands bästa 07 -lag som de skulle möta och satsade därför på defensiven i dagens match.

– Vi tappade dessvärre lite på mittfältet och ändrade om till trebackslinje och flyttade upp en extra spelare till mittfältet i stället, säger Peter.

Efter förändringen så fick de in ett tidigt reduceringsmål i andra halvleken och förhoppningarna tändes igen.

– Det var synd att vi inte fick in ett mål där som dansade kring mållinjen och skakat om dem ännu mer. De gjorde sedan ett till mål i slutminuterna men överlag så är vi mycket bättre i andra halvlek än i första.

Målet gjordes av Axel Persson.

– Vi kämpade och gjorde allt vi kunde, sedan hade vi en hel del skador och sjukdomar i laget också. Vi har mött Sandsbro innan och då var det mycket större skillnad mellan oss som lag så vi är helt klart på väg åt rätt håll. Vi har höjt vårt spel markant i år och killarna känner det också, de är jättebesvikna efter dagens match.

Först var det ett gruppspel som SIS gick vinnande ur, de vann sedan åttondelsfinalen mot Smålandsstenar och ställdes nu inför Sandsbro i kvartsfinalen.
– Vi orkar inte riktigt och de är lite för bra så det var ändå ett rättvist resultat, menar Peter.

Även om cupspelet nu är slut så återstår det att vinna serien. Mariebo leder med två poäng och har en mindre match spelad men Peter ser ändå positivt på deras chanser.

– Vi vann med 4–1 sist och om vi ska vinna serien så måste vi vinna borta mot Mariebo på lördag. Sedan spelar vi derby mot Waggeryd på fredagen efter så det är bara spännande matcher nu under de kommande veckorna, avslutar Peter Bergström, ledare för P-16-laget i SIS.

 

Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *