Fotboll

SIS vill vara bättre än ifjol

Fotboll Säsongen 2022 inkasserad Skillingaryds damer endast en seger. Detta då man ställde ett oerhört ungt lag på banan. Nya tränaren Rebecka Magnusson hoppas att man ska bli bättre i år.

Nej, fjolåret blev verkligen ingen klang och jubel-föreställning för laget dressat i svartvitt. En seger, en oavgjord och resten förluster.
– Det var flera av de äldre spelarna som valde att sluta eller gå till andra klubbar, kvar stod ett ungt lag, konstaterar tränaren Rebecka Magnusson och fortsätter:
– Jag hoppas fortfarande på att några gamla spelare hittar tillbaka till denna säsongen.

Sofie Rosvall är ny i truppen.
– Sedan har vi även Jenny Ideskog som jag hoppas kan vara med mycket denna säsongen. Båda dessa spelare har erfarenheten som behövs i detta unga lag. Jag har även en liten förhoppning på att Julia Törnberg ska spela, berättar Rebecka Magnusson.

Som seriefavoriter håller tränaren Waggeryds IK. När frågan om nyckelspelare i hennes eget lag kommer på tal så säger hon att de har ett jämnt lag.
– Jag hoppas mycket på de yngre tjejerna från vårt 08/09-lag. Många där har en jättetalang. Exempelvis Iris Söderberg Gradén, Vera Heiver samt Tyra Frisk.

På tisdag är det seriepremiär på hemmaplan när Värnamos b-lag kommer på besök.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *