Skön seger för BLIK

Fotboll Bredaryd Lanna IK besegrade gästande Astrio i en så kallad sexpoängsmatch med 2–1 (1–0).

– En oerhört skön och viktig seger för oss, kommenterar BLIK-tränaren Patrik Magnusson.

Värmen tog hårt på båda lagen och skönspelet uteblev. Det var nästan 28 grader men saknades någon tiondel upp till den gränsen. Därför blev det ingen fast vätskepaus i någon av halvlekarna.

Astrio hade väl så mycket av spel och chanser men BLIK fick en praktfull inledning. Redan efter en minut kom 1–0 genom duktige William Lann.

I mitten av andra halvlek kom två 2–0 genom blott 16-årige Philip Andersson som gjorde sin femte match från start. Han är ett  verkligt framtidslöfte som nu fick göra sitt första A-lagsmål.

Astrio fick en man utvisad men kunde ändå reducera och skapade mycket framåt. Hemmaledningen hängde på en skör tråd.

– Ofta är det så att man tappar trots en man mer och det var vad vi gjorde, säger Patrik Magnusson.

Båd lagen knäade i värme och tuffast verkade hemmaspelarna ha det:
– En fin arbetsmoral i dag, berömmer tränaren.

Lite extra beröm till försvararna Oscar Johansson och Patric Friberg samt Jakob Björk och Ekber Sjerotanovic.

I nästa match väntar Snöstorp Nyhem borta och det är ett lag som inlett serien ungefär som BLIK. Sedan vitnar derby hemma mot Gnosjö den 21 juni. Gnosjö förlorade sin match i dag med hela 1–6 och kom kanske ned lite på jorden efter sina stora framgångar tidigare serien.