Södra skakade serieledaren

Fotboll Värnamo Södra FF pressade verkligen suveräna serieledaren Ekhagens IF i nordvästra fyran. Jönköpingslaget vann den målrika drabbningen med 5–4 (3–1).

Detta efter att Södra plockar upp under läge från 1–5 och bara minuterna för slutet missade man dessutom en straff – eller rättare sagt räddade Ekhagens målvakt. I gengäld gjorde också Södramålvakten Edvard Samuelsson en straffräddning.

– Surt att förlora förstås. Men vi tar med oss mycket till nästa match mot Habo. Ekhagen är det absolut bästa lag vi mött, säger Södras tränare Patrik Schellhas.
Ekhagenhade 2–0 efter nio minuter. Men Franjo Misic reducerade efter en dryg kvart och hade bud på ytterligare något mål. I stället gör Ekhagen 3–1 precis före paus.
– Tungt att gå in i pausen och när Ekhagen drar på med både 4–1 och 5–1 såg det riktigt illa ut, säger Patrik.

Men från något håll plockar Södra fram ny energi. Gentriut Bungu gör 2–5 följt av 3–5 genom Axel Karlsson varpå Bungu gör sitt andra mål och Södra är uppe i 4–5.