Storseger för Hook

Fotboll Hooks IF är på väg mot gruppseger i Smålandscupen. I dag blev det ny vinst då Nissafors/Hesta besegrades med klara siffror.

Hook slog Skillingaryd i första omgången med 4–0 och i dag blev det 7–2 på Töllshovs konstgräs i Gnosjö mot konstellationen Nissafors IS/Hestra SSK.

Hemmalaget var med i matchen i en halvlek. N/H tog ledningen, men Hook vände på steken och smet i från till 3–1 efter äkta hat tric av Victor Bäckdal. Som blev 3–2, men precis före pausvilan ordnade Oscar Erinder 4–2 till HIF.

Nissafors/Hestra mäktade inte komma igen i andra halvek utan Hook kunde marschera fram till en stor och bekväm seger.

• Ni tycks ha gjort en bra match?

– Ja, det gjorde vi, håller HIF-tränaren Björn Erinder med om.

Nissafors och Hestra har ju slagit ihop sina verksamheter och borde ha ett ganska starkt lag.

• Eller, hur var de?

– Jag hade räknat med att de skulle varit bättre, men kanske var det vi som var bra.

• En dag som denna måste du vara nöjd med de flesta i laget?

– Absolut, men ett extra plus till Victor Bäckdal, säger Björn Erinder.

Målen: 1–0 (10) Marcus Bjärsmyr, 1–1 (14) Victor Bäckdal, 1–2 (17) Victor Bäckdal, 1–3 (33) Victor Bäckdal, 2–3 (40) Gustav Lind Roos, 2–4 (43) Oscar Erinder, 2–5 (61) Viktor Hjelm, 2–6 (80) Oscar Erinder, 2–7 (85) Stjepan Pervan.

Hook avslutar gruppspelet nästa helg med bortamöte mot Hillerstorp.