Fotboll

Suverän WIK-premiär

Fotboll Waggeryds IK inledde seriespelet på bästa tänkbara sätt. Hemma på konstgräset besegrades Guddarps IF med klara 7–0 efter 3–0 i paus.

Joel Storck, en av WIK_s tremålsskyttar. Arkivbild

– En bra seriestart och ett bra jobb, menade WIK-tränarna Roger Andersson och Anders Forman.

Ja, det var aldrig något snack om saken. Guddarps IF var ett lag WIK aldrig mött och som kommer underifrån.

• Ingen risk för underskattning?

– Oh nej, det håller inte, klargjorde Roger Andersson, när lagen värmde upp.

Och, när startskottet gick var det WIK som direkt greppade dirigentpinnen. Det var fullt ös från början och övertaget förstärktes snabbt med två mål av Sebastian Andersson.

WIK släppte inte av på intensiteten och 3–0 följde i slutet av halvleken genom Joel Storck.

Enda gången hemmalaget inte var på hugget var upptakten i andra halvlek.

– Då verkade det som om grabbarna var nöjda, säger Anders Forsman.

Det var de inte. Under en femminutersperiod producerades tre mål och sjunde fullträffen lät heller inte vänta på sig. Simon Lemke satte fyra, Joel Storck femman och sexan och Sebastian Andersson sjuan. Fler mål blev det inte, och det var väl det enda man kan klaga på.

Nej, det ska man inte göra. Det var en härlig seriestart av WIK som styrde och bestämde så det stod härliga till. Många fina kombinationer och bra tempo. Gästerna var uppsnurrade efter noter och det är väl tveksamt om Guddarp hade någon spelare som platsat i kvällens hemmalag.

Det säger en del och samtliga i WIK ska rosas. När Roger och Anders bytte ut starka kuggar kom nytt friskt blod in och det märktes ingen skillnad. I alla fall fick gästerna ingen ro.

Ska vi nämna någon spelare får det bli mittbacken, unge Jonatan Johansson. Han gjorde ett stort jobb och agerade mycket rutinerat och säkert. Johan Dalros bredvid Jonatan var också mycket bra och på topp visade Joel Storck och Sebastian Andersson att de ska vara med i skyttetoppen.

 

Matchfakta

Waggeryd–Guddarp

7–0 (3–0)

Mål: 1–0 (4) Sebastian Andersson, 2–0 (14) Sebastian Andersson (Jonatan Johansson), 3–0 (39) Joel Storck (Sebastian Andersson), 4–0 (56) Simon Lemke (Edwin Forsman), 5–0 (59) Joel Storck, 6–0 (1) Joel Storck (Triphin Muyubira), 7–0 (66) Sebastian Andersson (Triphin Muyubira).

Avslut på mål: 17–4 (10–1).

Avslut totalt: 27–8 (15–4).

Hörnor: 4–3 (3–1).

Varningar: inga.

Domare: Toni Galic, Jönköping.

Publik: ca 100.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *