Sverige tappade på övertid

Fotboll Sverige var nära att lyckas med konststycket att besegra Spanien men gästerna kvitterade på övertid till 1–1.

Samtidigt spelade Rumänien – Norge 1–1 – Norge kvitterade på övertid – och nu blir det en rafflande avslutning i EM-kvalet.
Med två omgångar kvar toppar Spanien med 20 poäng följd närmaste Sverige 15 och Rumänien 14.
Rumänien – Sverige möts i nästa omgång. Svensk seger då betyder att EM-platsen är säkrad.

Robin Olsen i svenska målet var oerhört duktig och särskilt i första halvlek då han gjorde flera fantomräddningar,

Ledningsmålet kom i 50:e minuten genom Marcus Berg inför 50 000 på läktarna i ”Vännernas Arena” i Solna. Kvitteringen kom i 91:a minuten.

Tabellen finns på denna länk

Marcus Berg tryckte in 1-0 för Sverige i den 50:e minuten. Foto: Svenska Fotbollförbundet