Fotboll

Talangen från division 1 siktar på allsvensk speltid

Fotboll Tålamodet ska ta Värnamos mittfältstalang Nils Wallenberg till allsvenskt spel. – Jag är en ung spelare och jag tror att det finns stora möjligheter att spela, berättar 18-åringen för Värnamo.nu.

Nils Wallenberg från en träningsmatch. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Precis när säsongen tog slut i höstas bjöds Nils Wallenberg ner till Värnamo för att besöka klubben. Intresset mellan parterna var ömsesidigt och den 20 december kablades det ut att Brommapojkarnas talang kritat på ett kontrakt med den allsvenska nykomlingen. Ett kontrakt som sträcker sig till 2023.
– Allting kändes bra sportsligt och hela klubben och allting runtomkring kändes bra. Så det var ett ganska självklart val faktiskt, säger 18-åringen.

Behövde en ny utmaning

Att Jonas Thern, känd för att utveckla spelare, fanns i klubben bidrog också till beslutet.
– Han har ju ett väldigt bra rykte om sig att utveckla unga spelare, så det är klart att det spelade roll.

Nils Wallenberg har bara varit i Brommapojkarna under sin hittills korta karriär.
– Jag har varit där sedan jag var fem-sex år och jag kände att jag behövde en ny utmaning. En ny miljö helt enkelt.

Den centrale mittfältaren har blandat starter med inhopp under försäsongen. Han tror på goda möjligheter till speltid i allsvenskan.
– Jag är en ung spelare och jag tror att det finns stora möjligheter att spela. Men man får ha lite tålamod med tanke på att man är ung och kommer från en lägre division, säger han och fortsätter:
– Jag vill spela så mycket som möjligt och utvecklas. Om jag gör det bra på träningar och får speltid så kommer jag få spela liksom. Det handlar om att göra det bra varje dag och vecka och det tror jag kan leda till att jag i slutändan får spela mer.

Du har bott hemma fram till nu. Hur har omställningen varit att flytta hemifrån?
– Det har varit en omställning kan man säga, säger han och skrattar innan han fortsätter:
– Allt från att handla mat varje vecka, städa, tvätta, diska… Men nu har jag ändå bott här i snart tre månader så nu är man rätt van vid det.

Den från ungdomslandslaget meriterade spelaren satsar fullt ut på fotbollen, men läser sista terminen på gymnasiet på distans. Han säger att det nu ska bli skönt att tävlingssäsongen drar igång.
– Det ska bli framförallt väldigt roligt att få spela matcher som gäller något på riktigt och inte bara träningsmatcher. Så det ska bli väldigt kul.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *