Fotboll

Tävlingsinriktat Rydaholm siktar mot toppen

Fotboll Med stommen kvar från i fjol vill nu Rydaholm vara med och utmana mot toppen. Nye tränaren Magnus Schöldsten lockades av klubbens ärlighet. – De lovade inte guld och gröna skogar, berättar han.

Arkivbild

Efter att ha tränat Hånger ifjol ville Magnus Schöldsten högre upp i seriesystemet. Att det blev Rydaholm i femman förklarar han med att han hade en bra dialog med sportchefen Peter Jonsson.
– Det han förklarade och visade för mig var något jag blev väldigt intresserad av. Jag åkte och kollade på några provträningsmatcher som klubben hade för att titta på vad det var för spelare. Jag såg att det är ett ungt lag med mycket potential.

Vad sa han som du lockades av?
– Framförallt var det att han var ärlig. Han berättade lite hur det varit förra året och det var liksom inte att han lovade guld och gröna skogar. Han berättade att det finns en stomme som är väldigt träningsvilliga. Allting har varit väldigt professionellt. Vi har fått in ett antal nyförvärv som gjort att truppen har stärkts. Jag ser med stor tillförsikt fram mot den här säsongen.

Han trycker också på engagemanget som verkar finnas runt a-laget och att ekonomin är stabil.

Vad har ni för målsättning?
– Min egen målsättning är att alltid vara nummer ett. Sedan gäller det ju att jag och spelarna har samma målsättning.

Har ni det då?
– Ja, jag tror att den största gruppen i laget är tävlingsinriktade personer. De har horn i pannan när det väl gäller. Så målet är att ligga topp tre. Klubben och jag vill gärna gå ett snäpp högre upp, men inte på bekostnad över att någon slutar för att det blir för tufft.

Tror på jämn serie

Rydaholm vill ligga med i toppen. Magnus Schöldsten tror på en tuff och tajt serie.
– Jag vet att de som åkte ur fyran förra året kommer vilja vara med och kriga däruppe också för att ta sig tillbaka. Jag vet även att de som kommer från sexan har en hög ambitionsnivå att klättra högt. Så det blir svårt att säga vilka man tippar i topp. Torpa kvalade uppåt ifjol, så de lär ju vara ett av lagen däruppe, säger han och fortsätter:
– Vi ska fokusera på vårat. Vi vill äga bollen och vi vill styra matcherna med både ett starkt anfalls- och försvarsspel.

Tränaren berättar hans två forwards, kaptenen Leon Bujupi och Amin Nshimirimana, kommer bli viktiga framåt. Likadant med Ali Hosseini, Jakob Elv och Hjalmar Melkstam som han menar kommer bli viktiga för defensiven.
– Vi har fått in Gentrit Bungu från V-Södra som sagt att han ska trappa ner lite. Han är inte riktigt uppe i form ännu. Vi har fått in Alen Barnjak som är skadad. Men kommer de två upp i form så tror jag vi kommer ha det bästa mittfältet i serien.

Han nämner också en del övriga spelare under kategorin viktiga spelare.

På söndag är det seriepremiär hemma mot Grimslöv och Magnus Schöldsten berättar att han ser fram mot säsongen.
– Eftersom jag själv inte följt lagen på den här nivån så blir varje match i sig oerhört intressant. Jag har ingen aning om hur de andra lagen spelar. Det är mycket därför vi fokuserar på vårt egna spela. Så det gäller att försöka scouta så bra det går.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *