Fotboll

Tjejerna som kan vinna Morfars minne 2023

Fotboll Nomineringarna är klara. Fyra fotbollstjejer gör upp om priset Morfars minne 2023.

Lars-Erik ”Morfar” Svensson avled 2018 och för att hedra honom lite extra har vi på Skillingaryd.nu/Värnamo.nu ett pris. Det heter kort och gott Morfars minne. Priset består av ett vandringspris och äran.

Enligt våra statuter ska priset gå till en spelare som under utdelningsåret fyllt eller ska fylla 18 år, alltså år 2023 vara född år 2005.

Priset går till en tjej i något av lagen i våra tidningarnas spridningsområde alltså Värnamo-Vaggeryds kommuner. Hon behöver inte vara bosatt här men spela för en lokal klubb.

Eftersom Lars-Erik var särskilt mån om tjejfotbollen går priset till någon som i sitt lag är ett föredöme för andra. Det måste alltså inte vara den bästa spelaren utan helt enkelt en god kamrat. Hon bör ha en bofast plats i något av klubbens lag.

En jury hos oss utser pristagaren genom omröstning av vår sportredaktion kompletterad med vissa frilansmedarbetare. Vi presenterar i en artikel de nominerade och senare den som utsetts.

Agnesa Beciri, Skillingaryds IS

Motivering från tränaren Rebecka Magnusson:
”Hon är en spelare som alltid kommer positiv till alla träningar och matcher. En tjej som peppar andra och ser till att alla har det bra. Hon bjuder på sig själv och gör alltid sitt bästa. En fin lagspelare och människa. Jag som tränare ser fram i mot att se hennes utveckling kommande säsong”.

 

Alice Adesund, Rås LB

Motivering från tränaren Alma Cederqvist:
”Alice är en spelare som har en hög närvaro på träning och är en viktig pusselbit i Rås LB. Hon bidrar med mycket energi och visar ett stort intresse för sin egen utveckling. Vi är mycket glada att få ha just Alice i vårat lag”.

Ellen Wedenby, Waggeryds IK

Motivering från tränaren Stefan Hellström:
”Ellen har med sin talang och sitt ödmjuka sätt både på plan och vid sidan av tagit en självklar plats i damlaget. Ellen är en spelare som alltid sätter ”laget före jaget”. Hon är en omtyckt lagkamrat som med hög träningsnärvaro och lyhördhet visar hon hur en spelare ska vara i Waggeryds IK”.

Selma Magnisson, IFK Värnamo

Motivering från tränaren Stefan Svensson:
”Vi viil nominera Selma Magnisson som är en tjej som inte spelat i A laget, men som varit en viktig ledare i division 4-laget och även i F-17 laget. En fantastisk tjej som tänker på alla andra före sig själv. Missar nästan aldrig en träning, en som kämpar i det tysta och sprider en otrolig glädje i gruppen, både på och utanför planen”.

Fotnot: Bor/Rydaholm har inte nominerat någon.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *