Fotboll

Tränarna lämnar WIK – dubbel tränarjakt inledd

Fotboll Huvudtränarna för Waggeryds IK:s båda seniorlag lämnar sina uppdrag. På herrsidan lämnar Thomas Johansson efter sex raka säsonger i olika ledarroller i a-laget. – De behöver en ny röst nu för att utvecklas och kunna ta nästa kliv, berättar han.

Bilden är ett montage. Foto: Henrik Skoglund

Tips kom till Sporten om att Thomas Johansson lämnar som huvudtränare för herrarna efter fyra säsonger. Även huvudtränaren för damerna, Mathias Johansson, har ryktats lämna sin post. Något han själv bekräftar i ett sms.
– Även min kollega Stefan Hellström lämnar.

Oklart med framtiden

Även Thomas Johansson bekräftar att han lämnar herrlaget. Detta efter sex år. Först två år som assisterande och de senaste fyra åren som huvudtränare.
– Det är ett ungt och väldigt roligt gäng att vara med och jag har haft jätteroligt genom åren. Men jag tycker att de behöver en ny röst för att utvecklas vidare och ta nästa steg, berättar han.

Kommer du fortsätta som tränare någon annanstans?
– Jag har inga planer på det. Men dyker det upp något så får jag ta ställning till det då.

När Thomas Johansson ombeds plocka fram det bästa minnet från de fyra åren som huvudtränare så blir det istället tre saker.
– Första året i trean när vi var uträknade, även av mig själv. Vi åkte ur tillslut, men vi hade ett oprövat lag där vi tappade åtta-nio a-lagsspelare och gjorde det fantastiskt bra det året. Sedan var det fantastiskt roligt när vi vann fyran utan förlust och i år tycker jag att vi gjort det jättebra också. Det är många goda minnen genom åren.

Thomas Johansson berättar att han tror att det finns mer att plocka ut ur laget framöver.
– Får de bara behålla spelarna och vara det goa gänget som de är kombinerat med en ny röst in med lite nya idéer som kan få upp spelarna en nivå så kan det bli riktigt bra. Då skulle man kunna vara ett snäpp högre upp i division 3.

Ska du bli en läktarexpert nu då?
– (skratt). På något sätt kanske jag kommer hjälpa till. Det vet jag inte. Jag har alltid varit WIK:are och kommer alltid vara det. Klubben ligger mig varmt om hjärtat. Helt klart.

”Viktigaste är att det blir bra för klubben”

Bengt Carlsson är ordförande i Waggeryds IK och han får med sina medhjälpare nu ge sig ut på en dubbel tränarjakt.
– Vi sonderar terrängen. Mer vill jag nog inte säga i nuläget, berättar han.

På frågan om man tittar på en intern lösning som ny huvudtränare åt respektive lag eller om man tittar på någon/några tränare utifrån så blir svaret:
– Vi får nog titta åt båda håll. Det viktigaste är att det blir bra för klubben.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *