Fotboll

Tung förlust för IFK

Fotboll Två stolp- och en ribbträff, men ingen boll i mål. I stället förlorade IFK Värnamo på Finnvedsvallen mot IF Brommapojkarna med 0–1 (0–0).

Alltså en tung förlust för IFK, och på tre straffsituationer viftade domaren med händerna i stället för att blåsa. En gång var det hands på en BP-spelare.

– Solklar hands, men domaren ansåg den var ofrivillig, suckade IFK-tränaren Christian Järdler.

Hur som helst var det en bra match, en händelserik batalj.

– En ordentlig fajt, tyckte BP-tränaren, tillika förre landslagsbacken, Olof Mellberg, som förstås var nöjd med matchens utgång:

– Är otroligt nöjd att vi stod upp mot ett bra Värnamo. Det var inget skönlir, inte vår bästa match men jag är stolt över grabbarna.

Han rosade alltså IFK Värnamo.

– Hade kollat upp dem och de hade gjort mål på många olika sätt. Därför gjorde vi en del förändringar som slog väl ut.

Christian Järdler fick sålunda vara med om sin första förlust i seriespel med IFK efter två fantastiska matcher med klara segrar.

 

”Inte rättvist”

Järdler summerade kvällens match så här:

– En bra superettan-match med högt tempo och bra spel. I första halvlek var vi snäppet bättre. I början av andra var vi inte riktigt med, men kom igen. Vi skapade chanser, hade ju två avslut i stolparna.

– Inte rättvist att vi inte fick någon utdelning, men det är bara att gratulera Olof hans spelare.

Ja, IFK blev alltså helt mållösa den här gången.

– Vi gör bra saker, hade stark slutforcering och skapade mycket, men vi hade inte centimetrarna med oss. Vi hade förtjänat att göra mål.

Många trodde nog att kvitteringen var ett faktum då klockan lyste 94.23. Oscar Johansson hade ett vasst avslut som såg ut att gå stolpe in.

Men, BP:s reslige målvakt hade tydligen fått en hand på bollen och det gav millimetrar som räddade hans bur från påhälsning.

– Jag är övertygad om att Värnamo blir starka framöver, sa Mellberg, om det nu är någon tröst för de vit-blå.

Kämpatakterna var det absolut inget fel på utan alla stred tappert och föll så att säga med flaggan i topp. Priset som bäste IFK:are fick Petar Petrovic.

Lite tråkigt att tre spelare drog på sig gula kort. Simon Nilsson hade sedan första matchen en varning.

På lördag är det dags för nästa match, Degerfors borta. Räkna med ett revanschsuget IFK Värnamo.

Slutligen noteras att publiksiffran inte blev någon succé med tanke på IFK:s inledande facit. Den stannade vid 1 023 personer. Och, alla frös förmodligen lika mycket…

Taggar

Dela