Fotboll

Tung IFK-förlust – och så onödig

Fotboll Idrotten är inte alltid rättvis. IFK Värnamo hade stålgrepp om Degerfors IF på Finnvedsvallen, ledning 1–0, klockren stolpträff och fler chanser. Ändå slutade matchen 1–2 (1–0).

  [1/15]

  [2/15]

  [3/15]

  [4/15]

  [5/15]

  [6/15]

  [7/15]

  [8/15]

  [9/15]

  [10/15]

  [11/15]

  [12/15]

  [13/15]

  [14/15]

  [15/15]

Första halvlek måste ha varit en av IFK:s bästa i år. Degerfors hade ingenting. Icke ett avslut. Bara en hörna. Statistiken vittnar kanske om en jämn halvlek, men förbundets nya statistik är en bedrövelse. 

Niko Eremidis, allt-i-allo i IFK, har koll på allt och berättade att avsluten i första halvlek var 8–0. Till IFK.

Då gjorde IFK också 1–0 genom publikfavoriten Gama dos Santos som höll sig framme på Lumala Abdus högerinlägg. Men, det borde varit fler.

– En av våra bästa halvlekar och vi hade bara 1–0, suckade Roar Hansen.

I andra fortsätter IFK att ha greppet och skapar fler chanser. 

– Vi var inte lika bra i andra, mer utspridda, men PC träffar stolpens insida. 2–0 där och matchen hade förmodligen varit avgjord.

Så, blev det 1–1 på straff.

– Sedan gick vi ner oss och jag är jättebesviken att vi inte vann. Att sitta här med noll poäng är ju fantastiskt, suckade Roar, på presskonferensen.

Stefan Jacobsson, tränare i Degerfors, är en mycket sympatisk och lugn herre.

– I bland fattar man ingenting. Vi var totalt överkörda i första halvlek och tacksamma att det bara stod 1–0 till Värnamo, sa Jacobsson.

Han avslöjade att han var heltokig i pausen.

– Vi ändrade om till 4–4–2 (startade 3–5–2), fick lite energi och behövde revansch på oss själva. Vi tog oss i kragen, kom in mer i matchen och vände.

Så Degerfors vände norrut som vinnare.

– Oerhört tacksam för tre poäng. Nu har vi nått magiska 36 poäng som brukar räcka för att undvika de fyra nedersta platserna.

• Vad tror du om Värnamo?

– Tror att de reder upp det. De har ju varit i ursinnig form. Nu måste de klara den mentala biten.

Ja, efter sju matcher utan nederlag sprack sviten.

– Det är bara att komma igen. Nu är det en jättefajt mot Norrby i nästa omgång, säger Roar Hansen.

Lumala Abdu fick priset som bäste IFK:are och han var en av de största kämparna. Jocke Wulff i målet kunde inte göra mycket åt Degerfors båda mål, men hade en otacksam uppgift då han fick stå och titta på i nästan 60 minuter. 

Den spelare som nog grämer sig mest är backen Jon Birkfeldt. Han har varit lysande efter uppehållet, var det i dag också, men gjorde ett enda misstag. På det gjorde Degerfors sitt segermål.

Foto: Peter Magnusson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *