Fotboll

Utmaning väntar nykomlingen i en tuff serie

Fotboll Det blev bara en säsong i sexan för Hook som omgående studsade tillbaka till division 5. En tuff serie väntar för nykomlingen. – Det är många bra lag i den här serien, konstaterar Hooks tränare Björn Erinder.  

Från fjolårets lag som gick upp genom serieseger i sexan är de allra flesta kvar. Man har fått in Melvin Klint och det kan bli ytterligare någon spelare in.
– Målet till att börja med är att försöka hänga kvar i femman, något som vi aldrig lyckats med i Hook, berättar Björn Erinder.

Förberedelserna har inte varit de bästa. Under försäsongen har man endast tre matcher Smålandscupen erbjöd i benen.
– Vi har haft lite otur med träningsmatcher som blivit inställda. Så vi har bara spelat de tre matcherna i Smålandscupen och det är jättesvårt att säga vad känslan är efter dessa.

På förhand så ser division 5-serien ytterst stark ut. Norrahammar och Taberg tippas av de allra flesta i toppen. Så också av Björn Erinder.
– Vi hade Taberg i Smålandscupen och de var riktigt duktiga. Klevshult trodde jag skulle komma högre upp förra året och har förstärkt i år. Så de kommer nog ligga hyfsat högt. Sedan har vi ju Norrahammars GIS och Gislaved…
– Det är många bra lag i den serien.

 

Målvakten Fredrik Ceder blir viktig. Foto: Henrik Skoglund

Tre kommunlag återfinns i serien. Utöver Hook även Skillingaryd och Klevshult.
– Det kan bli heta bataljer och det är roligt. Det är ett tag sedan vi hade både Klevshult och Skillingaryd i samma serie.

Björn Erinder tror att kollektivet ska ge Hook framgång i år.
– Det kommer bli ett lagspel och att vi får ha våra killar friska och hela. Vi har haft oflyt med skador på fel folk. Men är vi skadefria så ska vi i alla fall ha en chans.

Det finns dock en spelare som är extra viktig för laget.
– Mycket hänger på vår målvakt Fredrik Ceder. Han är en av de bättre målvakterna i serien och får han vara hel och frisk så får vi en större chans. Har du en bra målvakt så kan du spela jämnt med lag som egentligen är bättre.

På fredag stundar hemmapremiären då Hook tar emot Mariebo.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *