V-Södra bröt trenden

Fotboll Efter 0-13 på två bortamatcher blev det seger med 5–2 för Värnamo Södra mot östgötalaget Torstop.

Johan Gunnarsson, en av de bättre i V-Södra. Arkivbild

Det var V-Södras match om än inte från början. Torstorp inledde starkt och 1–0 efter tolv minuter var inte oväntat, men ändå lite snöplig. Södras tillfälligt insatte målvakt Christian ”Chrille” Karlsson halkade till vid målsituationen. Annars var han den i laget som får allra mest beröm av tränaren Jonas Liljeqvist.
V-Södra har målvaktsproblem och nu var det en utespelare som fick ställa sig mellan stolparna och det på ett förtjänstfullt sätt. Nu blir det nog inte fler framträdande i målet eftersom V-Södra ser sig om efter en ”riktig” målvakt. På sex matcher har V-Södra nu haft fyra man som vaktat målet.

Sett till tidigare bortamatcher var det en knall att vinna i Torstorp. Mot Eneby blev det däng med 0–8 och mot Grebo med 0–5. Hemma har V-Södra noterat två segrar och en förlust i fotbollstrean.

– Vi hade verkligen jobbat på i veckan att ha rätt inställning, fokusera på rätt saker och glömma att vi skulle sitta tre timmar i buss. Det känns skönt att vi spelade bra och vann, säger Jonas Liljeqvist.

Samtidigt som det var tajt bakåt fick man fart på det anfallsspel som ibland är något av ett adelsmärke för V-Södra.

fUnder 6–7 minuter mer eller mindre avgjordes matchen. 1–1 kom efter 16 minuter och sex minuter senare hade V-Södra 3-1.

I andra halvlek kom 4–1 efter 55 minuter, 5–1 efter 62 och 5–2 efter 77 minuter.
Målskyttar var Jesper Claesson två, David Persson, Arsim Terllabuqi och Johan ”G-son” Gunnarsson.

Alla får plus i dag men en knippe extra plus till var och en av Anders Luu, Jesper Claesson och Christian Karlsson.
– Det här ger oss säkert både självförtroende och energi, avrundar V-Södras tränare.