V-Södra vann utan storspel

Fotboll Värnamo Södra gjorde närmast sin plikt och bortabesegrade Smålandsstenar med 4–2 (1–1).

Nu var det ingen övertygande insats trots bortaseger och fyra mål. Mest i kväll jublande man nog i Kärda som har just Smålandssternar inom räckhåll i kampen om att hänga kvar i serien.

– Vi hade spelet i 25 minuter och tog ledningen. Sedan vara det bara som att alla trodde att 2–0 bara skulle komma av sig själv, noterar Södras tränare Jonas Liljeqvist.

Hemmalaget ryckte upp sig och satsade mycket på snabba omställningar. Det var länge ett lyckodrag men V-Södras duktiga anfaller fick så småningom hål på hemmaförsvaret.

I andra halvlek gick V-Södra upp till 3–1 men Småladnsstenar reducerade och satsade på en kvittering. I stället gjorde V-Södra 4–2 på matchen sista spark.

– Ingen superkänsla i vårt lag i dag, säger tränaren även om han är nöjd med poängen och att man åter blev ett vinnande lag efter förra omgångens förlust mot Lagan.

Målen gjordes av Anders Luu 2, Dino Okic och Antonio Milicevic

Wilmer Grunditz glänste åter. Stort plus även till Andreas Karadza i målet som hela tiden håller hög klass. Målfarlige Anders Luu måste också få plus.