Fotboll

IFK Värnamo chanslösa emot Malmös press

Fotboll Värnamo fick springa rejält mot Malmö i sista gruppspelsmatchen i svenska cupen. Pressen blev för mycket och smålandslaget lyckades, med blotta förskräckelsen, komma undan med 2–0, där halvtidsresultatet skrevs just till 2–0. –Det var en konstig match där vi bitar av matchen är vi bra, säger Kim Hellberg om sista gruppspelsmatchen.

Malmö var inte bara ett nummer större utan två, kanske tre, än IFK Värnamo i avslutande Svenska cupen matchen. Malmös inledande press, även om Värnamo var med på den, gav resultat och efter 45 minuter stod det 2-0 på matchtavlan, till Malmögänget.
– Vi började första 15 minuterna bra, men blev lite för fega i vårt försvarspel. Det var något vi sa att vi skulle rätta till, säger Kim Hellberg om matchens första halvlek.

Pressen fortsatte från skånelaget. Men Värnamo lyckades få till ett par omställningar, även om de var få. Målen uteblev i andra halvleken och matchen slutade 2-0.
– Det var en konstig match där vi bitar av matchen är bra. Men sett över 90 minuter är vi inte riktigt med i deras tempo.

 

Känner att er målvakt Pilip Vaitsiakhovich rädda er många gånger. Vad tycker du själv?
– Absolut var han bra men även Abdussalam Magashy var riktigt bra. Sedan gjorde backlinjen en riktigt bra andra halvlek.

Vad känner du om eran insats i dessa tre matcher?
– Det är väl precis så här gruppen skulle sluta. Vi gav det en chans i denna matchen, men som sagt vi mötte Sveriges bästa lag förra säsongen.

Vad väntar för IFK Värnamo nu?
– Nu väntar en träningsvecka och förhoppningsvis en träningmatch mot Mjällby om de inte går vidare i cupen. Sedan tar vi två dagar ledigt för att köra vidare.

 

TEXT: Kenneth Andersson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *