Fotboll

Västboås föll i seriefinalen

Fotboll Västboås fick det som väntat svårt i seriefinalen mot Markaryd i sydvästra femman. Trots fördel av hemmaplan blev det förlust med 2–5.

– Inget att säga om det. Vi mötte ett mycket bra lag. Det märktes att Markaryd kommer från en högre serie, säger Björn Barkman, tränare i Västboås.
Matchen började dock på bästa sätt för hemmalaget. Redan i sjätte minuten gav Adam Svenningsson Västboås ledningen med 1–0.

Lyckan blev dock kortvarig, knappt en minut senare kvitterade Markaryd efter att Västboås tappat bollen på mittplan. Markaryd ökade sedan på till hela 1–4 innan den första halvleken var slut.

I andra halvlek gjordes matchen snyggaste mål av Abdu Darboe då han satte en frispark upp i krysset, vilket betydde 2–4. Men i stället för att Västboås skulle lyckades vända på matchen fortsatte Markaryd dominera och gjorde ytterligare ett mål innan domaren blåste av. Slutresultatet blev 2–5.

– Jag är nöjd med vår säsong, inget snack om det. Vi kommer ju från sexan och har redan nu säkrat kontraktet. Men jag är inte nöjd med matchen, vi tappar boll lite för enkelt. Samtidigt spelade Markaryd mycket bra. Vi hänger med fysiskt, men vi har en hel del kvar att lära när det gäller att spela fotboll, konstaterar Björn Barkman.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *