Fotboll

Västboås vann över Delary

Fotboll Västboås vann bortamatchen mot Delary med 4–2.

Hemmalaget tog ledningen redan efter elva minuter men så visade Jonatan Eriksson lite av vad som skulle ske i matchen. Han kvitterade två minuter senare. I minut 37 gjorde han 2–1 och i minut 79 4–1. Axel Andersson hade svarat för 3–1 i minut 67. Just de två målskyttarna var oerhört bra i laget från Ås. Även målvakten Ludvig Bostig var mycket säker.
– Ja, alla tre var mycket bra, säger tränaren Björn Barkman som även var nöjd med laget som helhet.

Han säger att det var en mycket stark insats mot ett bra hemmalag.
– Deras tunga långbollar i djupled var farliga. Samtidigt tycker jag att vi tuggar på riktigt bra och vi har hittills känts som mer vältränade än alla våra lag vi mött.

Västboås har nu på fem matcher fyra segrar och en oavgjord match. Närmast väntar derby hemma mot Bredaryd Lanna den 3 mars. Det ser man verkligen fram emot. Kanske kan man rå på Bredaryd Lanna som av tradition får sägas vara storebror i sammanhanget även om Västboås ligger före i tabellen.