Fotboll

Victor Christiansson är klar för IFK

Fotboll 19-årige Victor Christiansson har skrivit på ett kontrakt med IFK Värnamo som sträcker sig över säsongen 2019.

Victor Christiansson. Pressbild

Victor med BK Näset som moderklubb– numera spelar han för BK Höllviken –  flyttade som 14-åring till Malmö FF. Han har under gymnasiet varit en del av Malmös akademi och har den gångna säsongen spelat i klubbens U19/U21-lag samtidigt som han från och till har fått känna på träning med a-laget.

– Victor är en kreativ innermittfältare som i oerhört tuff konkurrens inte fått plats i Malmös A-lag. Det har alltid funnit en god dialog mellan oss och Malmö och det känns väldigt bra att vi har lyckats knyta till oss Victor på ett kontrakt över två år. Han har blivit väldigt lovordad från sån väl tidigare tränare som sportchef Daniel Andersson i Malmö FF, säger Tomas Lundqvist som är sportchef i IFK Värnamo.
– Med sin talang och enorma träningsvilja har vi en stor tro på att han ska få en fortsatt god utveckling hos oss. Vi ser Victor som en spelare som står på tillväxt samtidigt som jag vet att han kommer ge allt för att ta en plats direkt i startelvan.

Victor Christiansson:
– Känns väldigt spännande att komma hit. IFK Värnamo är en klubb som är beredd på att satsa på ungdomar samtidigt som det finns en ambition att ta fortsatta kliv i Superettan. Det inspirerar mig. 2018 kommer bli ett spännande år som jag verkligen ser fram emot. Jag kommer ge allt för att ta en plats i laget och ser först och främst framemot att tillsammans med klubben prestera bra resultat i Svenska Cupen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *