Viktig poäng för IFK-tjejer

Fotboll IFK Värnamo dam tog en viktig poäng för att hålla undan från jagande lag i division 1 Mellersta Götaland. Med ett mål inspelat precis före pausvilan och ett insläppt mål kvarten före full tid betydde 1–1 på bortaplan mot IFK Örby.

Julia Weidenmark. Arkivbild

Det var Fanny Holmberg som svarade för IFK-målet som kom i den första halvlekens slutminut. IFK gjorde en riktigt bra första halvlek och pausledningen kunde varit något mål större.

I andra halvlek höjde sig Västgötalaget väsentligt och IFK fick det jobbigare. Man backade omedvetet och Örby fick bra press. Det resulterade i kvittering som tillkom efter IFK-arna tyckte att det föregicks av ojusthet.

– Men det var vi som hade största chansen till ett avgörande i matchens absoluta slutminut. Ett öppet läge nära mål men avslutet tog i ribban, säger tränaren Willy Gollwitzer.

Han var i stort sett nöjd med lagets insats. Han ger högsta betygen till lagkaptenen Julia Weidenmark och Mimmi Strömgren som gjorde ett jättejobb.