Fotboll

Viktig poäng för Södra

Fotboll Efter en mållös första halvlek på Norregård kom Värnamo Södra FF i underläge med 0–2 mot Smålandsstenars GoIF. Men laget tog sig samman och både reducerade till 1-2 och kvitterade till 2–2. Dessutom hann man med att kosta på sig att bränna en straff  vid ställningen 0–2.

V-Södra i en tidigare match

– Då såg det mörkt ut. Men grabbarna kom tillbaka på ett bra sätt och det oavgjorda resultatet får betecknas som rättvist, menar Södras lagledare Linus Berg.

Södras reduceringsmål är värt ett eget litet kapitel. En frispark på ett avstånd mer än 40 meter gällde. Södras Luis Fajardo-Gallardo fick på en riktig fullträff och bollen direkt i mål. Kvitteringsmålet ombesörjdes av Tim Sibonjic då det uppstod en tilltrasslad situation efter hörna. Tim fick sista foten på bollen och kunde peta den i mål.

Poängen innebär att läget är status quo för Södra i tabellen. Samtliga tre lag bakom Södra tog var sin poäng. För Södras del har man att mänskligt avslutningsprogram med två lag som ligger bakom sig i tabellen. Hovslätt borta och Vrigstad hemma. Gäller verkligen för Södra att vara skärpta…

Inhopparen Tim Sibonjic ska ha beröm för sin insats och inte minst för det viktiga kvitteringsmålet.

– Totalt sett en bra laginsats, avslutar Linus.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *