Fotboll

Viktor uttagen till landskamper

Fotboll Sverige med bland andra Viktor Claesson från Värnamo har tre landskamper inom kort.

Janne Andersson har tagit ut 26 spelare till herrlandslagets tre novembermatcher mot Danmark, Kroatien och Frankrike. En debutant tar plats i truppen i form av 21-årige Jens Cajuste.

Nästa vecka samlas herrlandslaget för sista gången det här året. Senaste samlingen slutade med en vinst mot Ryssland och två förluster mot Kroatien och Portugal.

– Det var en tuff samling med tre bortamatcher. Vi inledde med en stark seger mot Ryssland med ett delvis nykomponerat lag. Mot Kroatien hade vi en fladdrig första halvlek, men kom tillbaka och gjorde en stark andra halvlek och det kändes som att vi var närmre segern. Tyvärr kontrade de in ett mål på oss och det blev en sur förlust. Mot Portugal hamnade vi i underläge mot ett väldigt skickligt lag. Vi vann bollinnehavet, men de kunde ligga och kontra på oss och den dagen var Portugal klart bättre än oss. Samtidigt fanns det delar som vi gjorde bra som vi tar med oss, säger förbundskapten Janne Andersson.

Under novembersamlingen väntar tre nya matcher. Först en träningslandskamp mot Danmark i Köpenhamn 11 november. Därefter de två avslutande gruppspelsmatcherna i Nationsligan mot Kroatien i Solna 14 november och Frankrike i Paris 17 november.

Viktor Claesson. Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *