Fotboll

Vinstmaskinen siktar på övre halvan

Fotboll De vet knappt hur det känns att förlora. Men trots det har tränaren Jonas Blomberg en ödmjuk inställning till kommande seriespel för SIS herrlag.

Bild från försäsongen. Foto: Per Bunnstad

3 oktober 2021. Där har ni den senaste serieförlusten för Skillingaryd. I fjol gick man igenom Värnamosexan utan en enda förlust och nu väntar spel i division 5.
– Vi har fått behålla nästan hela laget och fått till några som är ganska duktiga. Vi siktar på att vara på övre halvan av tabellen, berättar tränaren Jonas Blomberg.

Nyttig förlust?

Under försäsongen åkte man på en förlust mot Bredaryd Lanna, och den var på sätt och vis välkommen.
– Det låter ju jättedumt att säga. Men vi har en ung grupp och det är så lätt att unga spelare rycks med när vi bara har framgång. Man kan lära sig av förluster också, säger Jonas Blomberg.

Tränaren tror på en jämn serie.
– Habo och Hallby är två lag som är ganska duktiga. Likadant var ju Peking uppe också och hotade ifjol. Så det kan nog bli en ganska jämn serie, vi ledare pratade om det att det känns som att det kan bli extremt jämt.

Vilka i ditt lag blir nyckelspelare?
– Vi har ett väldigt ungt lag och alla har tagit ett kliv till. Man kan säga att de unga killarna bara växer och växer. I medgång, som vi hade förra året, så får de självförtroende vilket jag tror är jättebra. Speciellt efter de tunga åren som var innan i Skillingaryd.

Mix av yngre och rutinerat

I laget finns också ett mer rutinerat garde så som William Sandberg, Triphin Muyubira, Arber Hasani, Kushtrim Preteni, Mohammad Reza plus några till.
– De spelarna är ju lite äldre och de får axla ett tungt lass. De är självklart jätteviktiga.
Erik Malm och Oscar Persson har lämnat för spel i Hook. På pluskontot har man tagit in Triphin Muyubira från Klevshult och Oliver Issal från Hånger. Dessutom är målvakten Björn Åkesson tillgänglig för spel om han skulle behövas.

Jonas Blomberg berättar att han tycker toppen av sexan ifjol höll division 5-klass. Topptrion Skillingaryd, Klevshult och Burseryd spelar nu återigen i samma serie.
– Det kommer bli en rolig säsong, slår han fast.

Just dessa två lag är de som SIS inleder mot då Burseryd på måndag kommer på besök till Movalla. På fredagen är det derbydags i Klevshult. Håller sig SIS förlustnolla intakt över dessa två matcher?

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *