Waggeryd nollade Bredaryd Lanna

Fotboll Det blev en komfortabel seger för Waggaryd i smålandscupens sista gruppspelsmatch. Man lyckades nolla Bredaryd Lanna och kliva av med en 5–0-seger.

Waggeryd såg till att plocka hem samtliga poäng, när man i sista gruppspelsmatchen i Smålandscupen besegrade Bredaryd Lanna med 5–0.

Målskyttar för Waggaryd blev Edona Demaj, Elsa Åkerhag x2, Julia Gustavsson samt Ebba Andersson.

Målkavalkaden inleddes efter bara nio minuters speltid. Då såg Edona Demaj till att göra ledningens målet för Waggeryd. En frispark som letad sig in i krysset.

–Det var ett riktigt fint mål måste jag säga, konstaterar Stefan Hellström.

Därefter rullade på för hemmalaget. Tjugo minuter efter ledningsmålet hade Waggeryd utökat både till 2–0, genom Elsa Åkerhag, och 3–0 av Julia Gustafsson.
– Vi gör en riktigt bra första halvlek där allt i stort sett funkar, säger Hellström

Tempot avtog något i andra, men Waggeryd skulle lyckas göra ytterligare mål. Elsa Åkerhag gjorde i matchminut 52 sitt andra mål i matchen som betydde 4–0. Ebba Andersson fick göra andra halvlekens sista mål och fastställa slutresultatet 5–0.
– Jag är oerhört imponerade av tjejerna i dag. Och extra skönt att Vilma Larsson får hålla nollan. Dessutom gör Hilma Lunnevad en riktigt bra match.

Vad händer för Waggeryd närmsta tiden?

–Ni kommer att spela en träningsmatch mot Ljungby. Sedan drar vi till Öland för träningsläger.

Segern innebar att Waggeryd vann gruppserien med full pott – 9 inspelade poäng och går därmed vidare.