Waggeryd vann med 5-4

Fotboll Waggeryds damer vann träningsmatchen mot Lindsdal med 5-4 (4-1) på sitt träningsläger i Ekerum på Öland. Uppdaterad

Det blev en målrik match där Waggeryd började bäst och ledde med 4-1 efter första halvlek.

Lindsdal kom tillbaka i andra halvlek men nådde aldrig riktigt fram och matchen slutade 5-4.

Målen gjordes av Julia Gustafsson (två), Edona Demaj, Cecilia Råvik och Elsa Åkerhag ett mål vardera.

Waggerydstränaren Mathias Gustavsson var nöjd efter matchen.

–Vi har nu senast tränat en hel del på fasta situationer och första målet gör vi på en hörna och det gav frukt direkt vilket var riktigt kul.

Det var första matchen på naturgräs mot ett fysiskt spelande Lindsdal. Vinden var till vår fördel i första halvlek men till vår nackdel i andra men vi höll bollen på gräset och rullade bollen bra fortsätter Mathias.

–Våra ordinarie målvakter var inte med och utespelarna Cecilia Råvik och Astrid Berg hoppade in på varsin halvlek och gjorde det riktigt bra avslutar Gustavsson.

Detta var sista träningsmatchen innan seriespelet drar igång då man möter Smålandstenar hemma i Vaggeryd.