Fotboll

WIK-extra: Se bilderna från firandet

Fotboll Det var fest på Vaggeryds IP när både herrarna och damerna firade sina avancemang under lördagen. Till detta kan man lägga till seriesegrar för två av ungdomslagen.

Foto: Henrik Skoglund

  [1/19]

  [2/19]

  [3/19]

  [4/19]

  [5/19]

  [6/19]

  [7/19]

  [8/19]

  [9/19]

  [10/19]

  [11/19]

  [12/19]

  [13/19]

  [14/19]

  [15/19]

  [16/19]

  [17/19]

  [18/19]

  [19/19]

Båda a-lagen var redan klara för avancemang inför deras respektive sista seriematcher. Det kanske gjorde spänningen inte riktigt infann sig på Vaggeryds IP denna soliga men kylslagna oktoberdag. En som strålade ikapp med solen var Waggeryd IK:s ordförande Bengt Carlsson.
– Det är jättepositivt för alla faktiskt. Före hela samhället, för ungdomsverksamheten. Vi har den här fantastiskt fina idrottsplatsen och framförallt bredden i klubben.

Efter a-lagen spelat klart sina matcher firades lagen på innerplan med guldhattarna på. Men det var inte bara seniorerna som uppmärksammades. I halvtidsvilan fick P 09-laget ta emot medaljer för sin serieseger. Även flicklaget födda 2009 och 2010 vann sin serie. De är dock iväg på cup i helgen och kunde inte närvara.
– Pojklaget är under juniorlaget och flicklaget är närmast under a-laget. Det betyder att vi har en bra tillväxt och jag tror att det här kan inspirera dem ytterligare och stanna kvar och kanske bli framtida a-lagsspelare, säger Bengt Carlsson.

Det är två hemvävda gäng som nästa år återigen ska spela division 3-fotboll.

Ni kommer fortsätta på den hemvävda linjen?
– Det tror jag. Vi är ingen elitförening, utan en breddförening och pengarna kanske inte finns på det sättet. Sedan är det ju de här tjejerna och killarna som har gjort det och då ska man inte plocka in en massa utifrån. Våra spelare är fortfarande utvecklingsbara och har verkligen mer att ge.

Ordföranden berättar vidare att han tror att gruppdynamiken har varit segerreceptet.
– Det blir en samhörighet i klubben med spelare från trakten. Det råder en otrolig positivitet i klubben och alla ställer upp för varandra. Från fotbollsskolan upp till a-lagen så är det gemenskap och jag tror att det är det starka i WIK, vi sätter inte någon före någon annan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *