Fotboll

WIK-seger i hemmapremiär

Fotboll Waggeryds IK besegrade Hvetlanda i herrfyran med 2–1 (2–0).

WIK fick en smakstart och efter blott elva minuter stod det 2–0 till hemmalaget.

WIK tillhör ett av favoritlagen i fotbollsfyran och ser man på dagens spel lär den profetian slå in. WIK dominerade stort och 2–1 var mycket i underkant.
I första halvlek var det närmast bara ett lag på planen och 2–0 kunde varit det dubbla.

Joel Storck gav WIK ledningen redan efter en minut och tio minuter senare kom tvåan genom Simon Lemke.

I andra halvlek försökte Hvetlanda kämpa sig in i matchen. Man jämnade ut spelet något men hade bara en målchans, den som resulterade i reducering efter 58 minuter spel.

– Det knöt sig lite i målskyttet med ribbträffar och missar i fina lägen, säger WIK-tränaren Roger Andersson.
Han var mycket nöjd med spelet men man missade alldeles för många målchanser.

– Det är ju tre poäng som räknas och det var skönt med en seger efter premiärförlusten. 2-0 simon

Det blir godkänt till alla 16 som spelade och Roger tycker att laget är på rätt väg. Man ska utan tvekan vara ett lag som kämpar i toppen.