Fotboll

WIK vill slippa trist repris

Fotboll Efter en säsong i fyran är nu Waggeryd IK:s fotbollsdamer tillbaka i division 3. Serien som de en ”normal” säsong egentligen inte skulle behövt lämna. – Det vill vi inte ska hända igen, säger tränare Mathias Johansson.

Bild från försäsongen. Foto: Henrik Skoglund

Efter en lyckad säsong 2021 med kvalspel upp till division 2 så var tanken att Waggeryds IK återigen skulle tillhöra toppen. Man slutade femma i serien och då det under den säsongen var en serieomläggning så resulterade det i att man åkte ur.

Nu är man tillbaka och typiskt nog så är det återigen dags för en serieomläggning. Enligt dokument på Smålands fotbollsförbunds hemsida så är det lag 8-12 som flyttas ner till division 4. Men även det laget som slutar på en sjunde plats riskerar nedflyttning.

Till säsongen 2025 är tanken att det ska bli en division 5-serie för damer.

Mathias Johansson är tränare i WIK och han ser fram mot säsongen med tillförsikt.
– Vi har ett väldigt ungt lag i år, så det kommer nog vara piggt och spännande hoppas vi. Sedan får vi se, det är rutinerade lag vi kommer möta. Målsättningen är att hålla oss kvar i trean.

 

Janice Rugira är ett av två nyförvärv. Foto: Henrik Skoglund

Han fortsätter:
– Bitvis har det sett väldigt bra ut på försäsongen och bitvis mindre bra. Men det måste ju kunna få se ut så. Är alla ordinarie friska, krya och spelar så har vi ett väldigt slagkraftig lag.

Vilka tror du blir topplag i serien?
– Det är svårt att tippa vilka som kommer bli topplag. Jag tycker alla är bra. Det är svårt med ett sånt lag som exempelvis Bankeryds b-lag. Det beror ju helt och hållet på hur deras trupp ser ut. Taberg och Nässjö har alltid bra lag. Men det finns många bra lag.

Till säsongen har WIK två nyförvärv. Det handlar om Altrina Peci som återvänder från IFK Värnamos organisation. Janice Rugira har gått fotbollsgymnasiet i Växjö.

Några nyckelspelare vill Mathias Johansson inte prata om.
– Vi har en rutinerad stomme och sedan har vi talangfulla unga tjejer som vi tror kan blomma ut i år. Men det är svårt att peka ut någon specifik. Det blir kollektivet som gäller i år.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *