Friidrott

ALK-trio långt fram

Friidrott Tre löpare från Apladalens Löparklubb i Värnamo hade bråttom i Stockholms marathon. Magnus Åhsberg blev bäste ortsbo.

Apladalens LK har som vanligt många deltagare i maran och snabbast över de 4,2 milen var Magnus Åhsberg. Han sprang på finfina 2.50.28. Han kom på preliminärt 53:e plats.

Micael Lindqvist är ett känt namn i långskubbarkretsar och han svarade också för ett mycket bra lopp. Micael sprang på 2.54.38. Knappt två minuter senare kom Mattias Ekman i mål. Ekman, som förra lördagen vann ett lopp i Markaryd, nådde målet på 2.56.30.

Bästa lokala dam var Karolin Kärrå, ALK, som sprang på 3.25.46. Hon finns i damklassen på en preliminär 78:e plats.

Tävlingen pågår och kommer så att göra flera timmar. Maximitiden är satt till 6.30.