Friidrott

Emma Sandin nådde sina mål

Friidrott Söndagen den 30/9 var det sista tävlingen för säsongen i friidrott för 13-åriga Emma Sandin ifrån Vaggeryd som därmed avslutade en fin säsong..

Emma Sandin från Vaggeryd

Detta skedde i ett blåsigt Tranås och tävlingen avslutades på bästa sätt för Emma då det blev triss i segrar för henne. Hon vann 60 meter häck på fina 8,87 (dock i stark medvind). Vinsttåget fortsatte med 1,57 meter i höjd under svåra förhållanden och allt avslutades med 4,75 meter i längd.

Emma – som tävlar för IKHP – satte inför säsongen upp tre mål; Att vinna de tre största mästerskapen;
Hon började med att vinna höjdhoppet i den största tävlingen inomhus i hennes åldersklass, Götalandsmästerskapen på 1,57.
.
Det andra målet var att vinna höjdhoppet i den största arenatävlingen i Norden, nämligen Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg. Mot sig hade Emma 66 tävlande från olika ländersomNorge, Danmark, Island och Skottland. Tävlingen höll på i cirka tre timmar i gassande solsken. Med sin tävlingsvana och det fina stödet från läktaren tog hon för andra året i rad hem segern, denna gång på resultatet 1,57.

Hennes sista stora mål för säsongen var att vinna höjdhoppet i Götalandsmästerskapen utomhus, som detta år gick av stapeln i Eslöv. Även där vann hon och denna gång blev resultatet ett tangerat personbästa på 1,60.

Hon har även ställt upp i många andra grenar under året och det som kanske sticker ut extra denna säsong är ett fint klubbrekord på tresteg, med resultatet 10,41, vilket genererade en fjärdeplats i Götalandsmästerskapen utomhus.

Sammanlagt har det denna säsong blivit cirka 30 medaljer varpå 20 är guld.

Efter en lång säsong, är Emma relativt nöjd. Hon hade hoppats att kunna hoppa lite högre i paradgrenen höjdhopp. Hon har gjort många fina försök på klubbrekordet 1,61, men även några försök på smålandsrekordet på 1,65. Rfter att ha tangerat sitt personbästa på 1.60 vid hela fe, tävlingar denna säsong känns det ändå stabilt och högre höjder känns nära.

Nu är det fokus mot säsongen 2019 som startar inomhus inom några veckor.

Taggar

Dela