Friidrott

Emma vann på nytt pers

Friidrott Emma Sandin från Vaggeryd tävlade i helgen i Julklappsjakten i Friidrottens Hus i Göteborg och tog en klar seger i flickor F13 höjd.  

När inomhussäsongen börjar på hösten flyttar alla upp en åldersklass och 12-åriga Emma, som tävlar för IKHP tävlar nu i klassen F13. I höjdhoppet i denna tävling var det 37 tävlande och överst på pallen hamnade Emma som i tredje försöket kom över 160 cm. Det är nytt personbästa för Emma med tre cm och en vinst med hela tio cm mot den som hamnade på andraplatsen i denna tävling. Emma brukar få frågan hur lång hon själv är och svaret är 149 cm.

Emma försökte sig sedan på 163 men rev hårfint i första försöket och även på det andra försöket. Hon valde sedan att stå över det tredje försöket efter att hon kände sig något trött efter denna långa tävling som varade i över två timmar.

Emma som tävlar för IKHP i Huskvarna är med denna vinst fortfarande obesegrad i de höjdhoppstävlingar hon ställt upp i under de senaste ett och ett halvt åren.

Nu är målet inriktat på att under denna säsong slå det småländska rekordet för F13 som idag lyder på 165 cm och som sattes 2009 av Amanda Gabrielsson i Wärnamo SK.

Emma Sandin från Vaggeryd

Emma Sandin. Arkivbild

Taggar