Friidrott

Lagseger i Växjö Marathon

Friidrott Växjö Marathon blev framgångsrikt för Apladalens Löparklubb.

Segrande laget med Mattias Ekman, Fredrik Bolmstam och Johan Bolmstam.

– Men på tisdagens träning var det osäkert om vi skulle få ihop ett tremannalag till årets Växjö Marathon – mycket på grund av veteran–SM helgen innan – men när det så var dags för start stod fem ALK-are på startlinjen och det blev seger i lagtävlingen för femte gången på sju år. Övriga två år har vi varit tvåa och trea – helt fantastiskt, säger Micael Lindqvist i ALK.

Bredden i klubben är tydlig då man kan konstatera att det har varit tolv olika löpare som genom de sju åren deltagit i tremannalagen.

Bäst lyckades Fredrik Bolmstam som gick i mål på nytt personbästa och nytt klubbrekord i M35
Fredrik putsade sin tidigare notering från 2011 med tiden 2,40,08 och en fjärdeplats totalt.
– De var ett mycket starkt startfält med andra ord. 2,40 kan i många maror vara en segrartid, noterar Micael.

– Johan Bolmstam sprang in på 2.57 som bra med tanke på strul med förkylning med mera och starkt att bli av med hjärnspöket av tidigare brutna Växjö Marathon. Mattias Ekman kom in på för hans del en respektabel tid på 3,09 .

Övriga ALK-are var Stefan Pettersson som kom in på 3.29, vilket han ska vara nöjd med även om han flera gånger tidigare sprungit snabbare. Per Skarstedt som tävlat sparsamt i år sprang in på 4.10

– Stark jobbat alla ALK-are, berömmer Micael som var en av dem som avstod från denna tävling som denna gången inte ingick i DM.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *