Golf

Elitgolfare möttes på Götaströms GK

Golf Under lördagen och söndagen genomfördes SGF Senior Tour på Götaströms GK.

Fredrik Kampe vann H40 och hyllades av Kennet Adolfsson  [1/3]

H30 vanns av Henrik Henningsson och prisutdelare var Kennet Adolfsson  [2/3]

Stortävling på götaström  [3/3]

Detta är en tävling som räknas in i SGF Senior Tour Ranking, som utgör grunden för uttagning till landslagsuppdrag (internationella tävlingar) där Sverige deltar. Tävlingen genomfördes i strålande väder för H30 och H40 med 106 deltagare från ett 80-tal golfklubbar i södra Sverige, från Stockholm i norr till Trelleborg i söder.

Efter ett omfattande och gediget förarbete under förra veckan av i första hand banarbetarna kunde Götaströms GK erbjuda en golfbana som uppskattades av deltagarna. En i övrigt välorganiserad tävling fulländade spelarnas lovord över de två dagarna.

– Götaströms GK är och ska förbli en välskött och gåvänlig bana – spelbar i alla väder. Välkommen tillbaka till oss vid ett annat tillfälle var ordförande Kennet Adolfssons slutord till deltagarna.

Flera utmärkta golfresultat presterades av deltagarna. H40 fick avgöras efter särspel mellan Fredrik Kampe Mariestads GK, Henrik Holmsten Isabergs GK och Fredrik Johansson Lunds Akademiska GK, alla med resultatet 145 slag på 36 hål. Fredrik Kampe drog det längsta strået i särspelet genom att sätta en långputt.

H30 vanns av Henrik Henningsson Vallda Golf & CC med det utmärkta resultatet 211 slag på 54 hål.

Resultat H30 (pdf)

Resultat H40 (pdf)

Taggar

Dela