Golf

Louise bäst i Europa

Golf Värnamogolfaren Louise Rydqvist kan numera titulera sig europeisk amatörmästare i golf.

Värnamogolfaren Louise Rydqvist tillsammans med segerbucklan.Bild: European Golf Association (EGA)  [1/4]

Louise Rydqvist kysser segerbucklan. Pressbild: European Golf Association (EGA)  [2/4]

Louise Rydqvist tillsammans med medalj och segerbucklan. Pressbild: European Golf Association (EGA)  [3/4]

I och med segern får Louise Rydqvist tävla i British Open den kommande månaden. Pressbild: European Golf Association (EGA)  [4/4]

I maj månad kom den Värnamobördige golfaren Louise Rydqvist hem från USA. Sedan dess har hon klarat cuten som amatör i professionella tävlingar, både på svensk och europeisk mark.
I juli månad deltog hon i världens största amatörtävling på Irland. Trots svåra förhållanden, såsom en kraftig vind, slutade hon delad trea bland 144 spelare från hela världen. Efter det åkte hon över till den andra kusten på Irland där hon blivit uttagen att spela Arnold Palmers cup.
– Tolv tjejer och tolv killar var utvalda att representera övriga världen emot USA och Louise var en av dem. Tyvärr förlorade det internationella laget med ändå bra erfarenheter. Efter det väntade Lag-EM i ett mycket varmt Madrid med svenska landslaget. Där slutade laget på en sjunde plats, berättar Louises mamma Mia Rydqvist i ett mejl till redaktionen.
Säsongen kröntes med lördagens vinst i European Ladies Amateur Championship i Finland, som avgjordes i Finland i lördags.
– Det är den svåraste individuella amatörtävlingen att vinna då du möter de flesta och de bästa spelarna i Europa. I och med vinsten fick hon en inbjudan till British Open på St Andrews Old Course i Skottland den 22 augusti i år.
Detta är en majortävling med världens bästa professionella damer i startfältet. Motsvarigheten till The Open för herrarna, så det ska bli riktigt kul att se henne pegga upp där, skriver Mia Rydqvist.
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *