Golf

Teen Toure Future på Hook

Golf Idag är Hooks GK värdar för en stor golftävling för juniorer

Andreas Thunander, tävlingsledare  [1/11]

Alf Bjerhag, tournament director  [2/11]

Tål att tänka på  [3/11]

Hyggligt läge  [4/11]

Upp ska du, bollusling  [5/11]

Framåt mot hål  [6/11]

Stanna på fairway  [7/11]

Gäller att välja rätt  [8/11]

Gräset stoppade bunkerbesök  [9/11]

Grabbarna som gick vidare, Ludvig från Hook var en av dem  [10/11]

Tilda från Mariestad gick vidare, flankerade av Emmy från Hook och Matilda från Värnamo  [11/11]

I strålande solsken spelar 51 pojkar och 14 flickor Teen Toure Future på skogsbanan hos Hooks GK. Tävlingen ingår i en satsning från svenska golfförbundet på att ytterligare utveckla juniorgolfen. Deltagarna får vara mellan 13 – 21 år gamla. För att spela dagens tävling har man först kvalificerat sig genom att klara sig vidare från Teen Tour First som är steg ett. Därifrån har att antal spelare kvalificerat sig och spelar Futuresteget som spelas på sju olika banor idag, varav Hook är en av dem. De fem bästa bland grabbarna, med delning, går vidare till den slutliga tävlingen som heter Teen Tour Elit. Delning innebär att om det är flera som delar femteplatsen går alla vidare. För tjejerna gäller att 10% går vidare, vilket innebär att endast en tjej går vidare från dagen på Hooks GK.

Från Hooks GK deltar tio spelare, fördelat på sju killar och tre tjejer medan Värnamo GK representeras av fem spelare, fördelat på fyra killar och en tjej.

Tävlingen spelas i två varv så de har 36 hål att bemästra innan dagen är slut. Det vill till att de har vatten och något energirikt att äta för att klara sig igenom den utmaning som det är idag.

Bland tjejerna var Emmy Daréus från Hook närmast att gå vidare från sin andraplats, bland killarna tog Hooks Ludvig Eriksson en plats i Teen Toure elit.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *