Golf

VM-guld till Värnamospelare

Golf Louise Rydqvist från Värnamo kan titulera sig världsmästare.

Det svenska damlandslaget i golf tog nämligen guld vid lag-VM i Paris.

Laget som helhet bestod av Ingrid Lindblad, Ringenäs, Louise Rydqvist, Värnamo och Meja Örtengren, Landeryd samt ledarna Patrik Jonsson och Fredrik Wetterstrand.

–  Håller fortfarande på att smälta allt men det känns verkligen helt otroligt! Så mycket glädje. Jag tror att det är det största som går att vinna som amatör i lagsammanhang, berättar Louise för Värnamo.nu.

Hon berättar att målet är att gå klart sina tre år på college i USA och därefter att bli proffs och försöka att kvala in på LPGA-touren eller Europatouren.

Från golf.se nedan:

Sverige inledde sista dagen av Lag-VM i Frankrike fem slag bakom ledande Tyskland. Under hela sista dagen var det oerhört jämnt mellan fem lag: Sverige, Tyskland, Spanien, USA och Japan. Olika lag hade ledningen men nästan alla tappade slag på sista hålet på Golf de Saint-Nom-la-Bretèche.

När den sista svenska putten var slagen landade man på 13 under par, i det skedet ett slag bakom ledande USA. Man räknar de två bästa scorerna varje dag och när världens högst rankade damamatör, Rose Zhang, gjorde bogey på sitt allra sista hål, tappade USA också ner till 13 under par. Avgörande vid lika resultat är inte särspel utan den tredje scoren i laget och där vann Sverige tack vare Louise Rydqvists 73:a som var ett slag bättre än USA:s tredjescore på 74 slag.

Oerhört dramatiskt och det tredje svenska VM-guldet på damsidan genom tiderna. De två tidigare kom 2004 och 2008.

Louise Rydqvist till höger tillsammans med lagkamraterna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *