Handboll

Andra raka för VHK

Handboll Under lördagen tog Värnamo HK:s damlag andra raka segern då man besegrade Ulricehamn på bortaplan med 25–20 (13–9).  

Amanda Bard  [1/2]

Sanna Johansson  [2/2]

Det var två lag på samma poäng och det pekade på en jämn och fin fajt.
– Vi tog oss matchen med stor ödmjukhet, men även fulla av självförtroende efter förra helgens magiska upphämtning i minnet, noterar tränaren Peter Alzén.

Matchen startade jämnt och efter kvarten spelad stod det 5–5.
– Vi kände en stor trygghet och gick runt ordentligt på spelarna för att få igång hela laget. Något som gjorde att vi var ganska pigga både i kroppen och huvudet under slutskedet av halvleken och kunde genom en fin period gå från 8–8 till ledning 13–9 i halvtid.

– Vi trummade på även i inledningen av andra halvan och hade med 15 minuter kvar att spela en relativt trygg åttamålsledning. Trots att Ulricehamn kämpade på och hade en ganska bra period under slutskedet av matchen kunde vi relativt kontrollerat säkra en skön bortaseger.

Tränaren har mycket beröm att ge tjejerna:
– Alma Jasarevic och Lisa Karlsson fortsätter levererar dom målen som deras roller kräver, men dom gör det nu under kortare tid med piggare huvuden. Spelare som nu fått lite större roller visar att dom tar det på allvar. Lotta Wictorin och Ida Rimark gör kanske inte några mål idag, men de är högst delaktiga i det stabila spelet, inte minst genom bra prestationer i vårt för dagen ganska fina 3–2–1-spel bakåt. Även kanterna fortsätter levererar och vi får mål av samtliga 3-kantspelare som var med idag. Vår mittnia Sanna Johansson är värd ett extra beröm idag, styr spelet med trygghet samtidigt som hon levererar hela sex spelmål. En annan som verkligen stiger fram är målvakten Amanda Bard, efter att kanske haft en lite tung match senast mot IK Cyrus är hon fullständigt strålande idag med väldigt många otroligt fina parader, bland annat tre straffräddningar. En lagseger och trots att vi spelar en tjej kort i flera perioder känns det väldigt tryggt, något som gläder.

Målskyttar Värnamo HK: Lisa Karlsson 8, Alma Jasarevic 7, Sanna Johansson 6, Emma Hansson 2, Belma Vila 1, Sanna Sibonjic 1.

Taggar

Dela