Handboll

Drama när VHK vann

Handboll I kvällens hemmamatch mot IK Cyrus från Jönköping fick Värnamo HK äntligen vråla ut lite segerglädje.  

Lisa Karlsson

I höstens möte lagen emellan blev det en tuff och jämn fajt. Även denna gång skulle det bli högdramatiskt närVHK vann med 25–23.

– Vi hade ganska svårt att få igång spelet idag, både framåt och bakåt. Efter att lagen känt lite på varandra under inledningen är det gästerna som sakta men säker seglar ifrån och efter första kvarten har vi ett tungt underläge med hela 3–8, noterar VHK-tränaren Peter Alzèn.

Det var lite jämnare spel sista kvarten och underläget 8–12 som VHL går till vila med känns överkomligt.

– Även om det inte varit någon katastrof känner vi att det finns en hel del till att ta fram, bland annat det faktum att det är Cyrustjejerna som straffar oss med ett snabbt och bra kontringsspel. Något som vi hade tänkt att det skulle vara vår medicin.

Även andra halvlek startar med att gästerna drar ifrån mål efter mål och med 18 minuter kvar att spela bränner VHK vid underläge 11–18 sin tredje och sista timeout.

 

Emma Hansson

– Att det såg lite nattsvart ut då är väl ingen hemlighet men vi får en otrolig träff på timeouten och plötsligt spelar vi på det sätt som vi velat spela på under hela matchen. Handbromsen är släppt och tjejerna stegar in i lägen med full kraft och attityd. Även försvarsspelet har nu en betydligt mycket bättre energi när vi stiger upp lite mer offensivt. Även Amanda Bard gör under denna period en hel del mycket viktiga räddningar. Med sju minuter kvar är ställningen 21–21 och det är högdramatiskt. Vi vinner sista sju minuterna med två bollar och kan otroligt lättade pusta ut med seger 25–23.

– Den upphämtningen var av svettigaste laget och det faktum att vi denna kväll gick runt lite mer på truppen under matchen gjorde kanske att energin fanns där. Att vi har pannben och moral har vi visat så många gånger innan, och det glädjer nog mest. Att det krävs ett helt lag som presterar för att lyckas med en sådann här upphämtning är ju solklart, men några spelare steg fram lite extra denna kväll.

Alma Jasarevic hade stenhård bevakning på sig matchen igenom men levererade ändå åtta spelmål. Högernian Lisa Karlsson gör säsongens klart bästa match, hon är lysande långa stunder och gör hela tio mål. Sedan får vänstersexan Emma Hansson sitt stora seniorgenombrott denna kväll. Även hon briljant med fyra viktiga mål på kontot.

– Viktig seger som ger lite självförtroende inför nästa lördags svåra bortamatch i Ulricehamn.

Matchfakta Värnamo HK – IK Cyrus 25–23 (8–12)

Målskyttar Värnamo HK: Lisa Karlsson 10, Alma Jasarevic 8, Emma Hansson 4, Sanna Johansson 2, Josefin Olausson 1

Taggar

Dela