Handboll

Förlust för VHK

Handboll Det blev en tung förlust för Värnamo HK med 14–18 (9–11) när man gästades av Ulricehamn.

– Ulricehamn håller en bra nivå och det skulle krävas en bra prestation om vi skulle få med oss poängen idag. Något som vi verkligen inte fick, vare sig poäng eller en prestation som vi kan känna oss nöjda med, noterar VHK-tränaren Peter Alzén.

Även om matchen var jämn första 20 minuterna var VHK aldrig i ledning. Ulricehamn kunde vinna ganska kontrollerat och rättvist.

– Det är framför allt anfallsspelet som inte fungerar idag: Dåligt med tålamod, tveksamma satsningar där vi ofta söker det svåra alternativet. Det ihop med mängder med missar och avslut som går rakt på Ulricehamns målvakt gör att vi enbart mäktar med att göra 14 mål. Med 14 mål framåt vinner man inga handbollsmatcher, säger Peter.

– I dag spelade vi inte som ett kollektiv och samtliga spelare har en nivå till än det vi fick fram idag och då framför allt framåt. Den enda ljusglimten som jag kan finna denna gång är väl att trots att vi inte hittar flytet så går inte nacksenan utan vi försöker i 60 minuter och förlusten blir bara fyra bollar tillslut.

– Bara att tjura ihop en stund för att sedan börja titta framåt inför nästa helgs match.

Målskyttar Värnamo HK: Alma Jasarevic 6, Sofie Andersson 2, Kajsa Norèn 1, Lisa Karlsson 1, Johanna Boberg 1, Josefin Gerdthman 1, Sanna Johansson 1, Emma Hansson 1.

Taggar

Dela