Handboll

Handbollfest i Skillingaryds Arena

Handboll Kommande helg spelas det SM-handboll i Skillingaryd. Det handlar om (P 03), pojkar födda 2003 som möts i jakten mot ädla medaljer. Det är fem lag som möts där de två bästa går vidare till nästa steg.

Arkivbild

På lördag och söndag är det fullt av handbollsungdomar i kommunen för att spela USM i handboll. Det är matcher från lördag eftermiddag till söndag eftermiddag och första matchen är ett länsderby mellan HK Vaggeryd och Anderstorp. I Skillingaryd spelas en av totalt 16 grupper i landet, totalt 80 lag finns kvar. Efter helgen är de 32 lag kvar som spelar nästa steg i början av mars där det skall reduceras till åtta lag som kommer till finalspelet i Malmö. Det är alltså en lång väg att vandra innan det delas ut ära och medaljer.

– Vi hoppas och tror på en bra publiktillströmning under helgen säger Björn Ericsson från HK Vaggeryd och önskar en tät och hög stämning i Skillingaryds Arena. Han fortsätter med att uppmana alla som kan att ta chansen och uppleva handboll live när EM-handbollen på TV är över. Klassen på spelarna är hög enligt Björn som avslutar med att någon eller några av de som spelar kommer att bli framtida stjärnor i svensk handboll,

Under helgens gruppspel i Skillingaryd så deltar, förutom Vaggeryd och Anderstorp, RP IF Linköping, Ystads IF samt GF Kroppskultur från Uddevalla.

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *