Handboll

Sebastian är uttagen till Sverigecupen

Handboll Handbollspelaren Sebastian Nilsson från Vaggeryd är idag på väg upp till Nyköping där han, tillsammans med 16 andra spelare, ska försvara Smålandslaget i Sverigecupen under helgen.

Sebastian Nilsson är på väg in på träning i Vaggeryds sporthall under torsdagskvällen

Sebastian är 15 år och går nian på Hjortsjöskolan. Handboll har han spelat i fyra år och tränar tre gånger i veckan i Vaggeryds sporthall. Matcher spelas varannan helg i en serie där Småland och Blekinge ingår och Sebastians lag spelar i norra divisionen.

Nu är han uttagen, som enda från klubben, till distriktslaget. I helgen väntar Sverigecupen i Nyköping.

– Vi har varit på olika läger där man fick visa sitt bästa. Sist var i Eksjö och det gick bra och jag blev uttagen till laget. Jag spelar höger sexa på högerkanten, berättar Sebastian Nilsson som strax är på väg in till träningen under torsdagskvällen.

Distriktslaget ser ut de 17 bästa 15-åringarna i Småland. Sverigecupens kvaldagarna börjar idag och Smålandslaget spelar två matcher under fredagseftermiddagen. Förutom spelarna finns fyra ledare med på resan.

– Laget kommer först att möta Göteborg och Stockholm. Det är två timmar mellan matcherna. Förmodligen och förhoppningsvis går vi vidare så vi kan spela mer på lördag och därefter final på söndag, menar Sebastian.

– Det roligaste med handboll är de snabba spelvändningarna och mycket fysiskt arbete samt alla mål förstås, avslutar Sebastian och tror att tränare Ove Andersson är stolt hemma i Vaggeryd och kommer följa deras matcher.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *