Hästsport

500 starter av närmare 200 ryttare

Hästsport VSRK summerar helgens stortävling.

Det var Elithoppet som arrangerades och det var 500 starter av närmare 200 ryttare. Av dessa var 14 VSRK-ryttare, som höll sig väl framme i resultatlistorna.

Ett arrangemang som Elithoppet kräver ett stort antal funktionärer för att allt ska fungera.
– Under en tävlingsdag är vi cirka 25 personer per dag som jobbar med sekretariat, domartorn, parkering, servering, uppstallning och banbyggnad. Vår egen banbyggare Camilla Oskarsson planerar ett sånt här evenemang långt innan, berättar tävlingsledaren Karin Bäckdal.

Under tävlingsdagen fick banpersonalen information om att bygga om / höja hindren 3–4 gånger per dag. Banan måste ändras till varje ny klass.

I serveringen var det full fart med att serva alla ryttare, publik och funktionärer som var sugna på något gott att äta.

Sekretariatet tog emot förfrågningar/ändringar från ryttare och såg till att alla startlistor och resultat var korrekta.

– I domartornet övervakade vår egen domare Kristin Bengtson, som även är speaker.

Tillsammans med domarsekreterare registrerades alla resultat.
På en stor bildskärm kunde publiken se tider och resultat, vilket gör att tävlingarna blir spännande. Man ser hela tiden vem som leder och vilken tid som ska slås.

– Allt har fungerat mycket bra i helgen, tack vare alla ideella krafter. VSRK vill passa på att rikta ett stort tack till alla som hjälpt till inför och under helgen, avslutar Karin.

En del av de funktionärer som medverkade under Elithoppet. Privsatbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *