Hästsport

AnnaPia och Ethel korades till klubbmästare

Hästsport Under lördagen anordnade Bjarg islandshästförening sitt klubbmästerskap på Vaggeryds Travet.

AnnaPia Johansson och Funi frá Litladal blev senior klubbmästare. Bild: Privat  [1/2]

Ethel Lundgren och Sindri från Rödmossen blev junior klubbmästare. Bild: Privat  [2/2]

Det blev två klubbmästare: en junior och en senior. Bjarg korade en klubbmästare i varje ålderskategori, men det var ingen young rider som startade så då blev det en senior och en junior.

Den klubbmedlemmen som fick högst snittpoäng av en gångartgren och en töltgren blev klubbmästare.

AnnaPia Johansson startade med två hästar den här dagen – elvaåriga Funi frá Litladal och Laxnes frá Berglandi. Funi och AnnaPia startade i T3 och V2, vilket resulterade i två segrar med poängen 5,60 och 5,20. Därmed blev hon korad klubbmästare.

Junioren Ethel Lundgren startade två grenar tillsammans med Sindri från Rödmossen. Deras ritter i T8 och V5 gjorde att hon kammade hem klubbmästartiteln (för andra året i rad). De fick bland annat 6,0 för sin skritt.

Det fanns fler vinnare denna dag då det reds sju klasser sammanlagt. T6 vann Linnea Karlsson med Petrus från Hällstad.

Sabina Svenningsson med Ónyx från Stenshult vann en blågul rosett i T7. Tina Johansen och Feykja frá Margrétarhofi tog segern i T8.

Sabina och Onyx tog även en blågul rosett i F2 där poängen blev 5,0. De högsta poängen under dagen gick till Hannah Berne-Lehtola och Helga från Adalgården med hela 5,81 och där fick de 6,5 för sin galopp av domarna.

– En underbar dag i strålande sol, mycket publik som njöt och smakade av hembakat och grillade hamburgare. Summa: en perfekt tävlingsdag, skriver företrädare för Bjarg islandshästförening i ett mejl till redaktionen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *