Hästsport

Populär stortävling inleder utesäsong: ”Över 1 000 starter”

Hästsport Det är bara tre dagar kvar inför premiären av hopptävlingar på utebanan hos Värnamobygdens Ryttarförening invid Sörsjön. En tävling som har över 500 ekipage anmälda.

Det är bara tre dagar kvar inför premiären av hopptävlingar på utebanan hos Värnamobygdens Ryttarförening invid Sörsjön. En tävling som har över 500 ekipage anmälda. Pressbild: Värnamobygdens Ryttareförening

Den första tävlingsdagen går av stapeln på torsdag och under de fyra tävlingsdagarna är det över 1 000 starter fördelade på nästan 300 ryttare. Över 500 hästar kommer att tävla under tävlingsdagarna och över hundra tillfälliga boxplatser är redan uppställda. Uppslutningen av ryttare från Småland är givetvis stor, men många av ryttarna kommer från övriga delar av landet.

Tävlingsledarna Jojo Jillheden och Linda Nyström har bråda dagar med att få allt att klaffa inför tävlingarna:

– Ryktet om vår fina utebana har nu spritt sig vida omkring med tanke på att vi har över 1 000 starter på tävlingen. Många klubbar har svårt att få anmälningar till sina tävlingar, medan vi måste begränsa antalet anmälningar och många står i kö.

–  Dragplåstret är att det är kval till Falsterbo Horse Show som äger rum i juli.  Domare för kvalet för 4-åriga hästar är Pia Levin och Maria Gretzer som för många icke häst-människor nu har blivit känd från SVTs program Mästarnas Mästare.

–  En sådan här stor tävling kräver mycket arbete och ideella krafter. Det kommer att bli en mycket spännande tävling med klasser ändå upp till 1,45 meter så välkomna att titta!

Kommande tävlingar på Värnamobygdens Ryttarförenings utebana:

– Torsdag 18 maj – söndag 21 maj: Hopptävling häst, ”Kingsröd Spring Meeting med kval till Falsterbo Horseshow Torstensons Ungdoms Grand Prix och Folksam Open 4-åriga hästar.”

– Fredag 26 maj – söndag 28 maj: Hopptävling ponny, ”Kingsröd Ponnyfestival med Folksam Ponny Cup/SM inverkansridning, kval till Falsterbo Horseshow och Ponnyallsvenskan div I Småland zon 2.”

– Fredag 9 juni – söndag 11 juni: Dressyrtävling häst och ponny, Värnamo Dressyrfestival.

– Torsdag 17 – söndag 20 augusti: Hopptävling häst, ”BMR Meeting med DM Småland”

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *