Hästsport

Ryttarförening satsar på hemmatävlingar på sjöbanan

Hästsport Med våren följer utomhustävlingar. Det har verkligen Värnamobygdens Ryttarförening, VBR, tagit fasta på och arrangerar hela fem utomhustävlingar med totalt 17 tävlingsdagar inom såväl dressyr som hoppning för både ponny och ridhäst.

Med våren följer utomhustävlingar. Det har verkligen Värnamobygdens Ryttarförening, VBR, tagit fasta på och arrangerar hela fem utomhustävlingar med totalt 17 tävlingsdagar inom såväl dressyr som hoppning för både ponny och ridhäst. Arkivbild: Pressbild

– Vi har ju en av Sveriges vackraste utomhusbanor invid Sörsjön så det måste vi utnyttja, uppmanar Bodil Lilja, ordförande i VBR.

– Ryttare gillar att tävla i Värnamo då vi har ett så bra underlag på vår utomhusbana så det tar vi fasta på. Nu har vi dessutom byggt till en hel del fasta boxar där tillresande kan stalla in sina hästar vilket ytterligare ökar attraktionskraften för vår anläggning, fortsätter Bodil.

Den helt nybyggda rid-, gång- och cykelvägen runt Sörsjön är ytterligare ett stort plus, menar Bodil och fortsätter.

– Då vi får många tillresta besökare till våra tävlingar är det ett ypperligt tillfälle att kunna skritta fram sina hästar eller varför inte rasta sina hundar och samtidigt njuta av den vackra utsikten över Sörsjön.

Följande tävlingar är hittills planerade att äga rum under sommarsäsongen på sjöbanan

– Hopptävling, ridhäst, 19-22:a maj (4 dagar)

– Hopptävling, ridhäst och ponny, 26-29:e maj (4 dagar)

– Dressyrtävling ridhäst, 10-12:e juni (3 dagar)

– Hopptävling, ridhäst och ponny, 30-31:a juli (2 dagar)

– Hopptävling, ridhäst, 18-21:a augusti (4 dagar)

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *