Innebandy

15–8 för VIK-herrarna

Innebandy Värnamo IK hade som väntat inget besvär att bortabesegra KF Ljungby i herrtrean.

Hemmalaget tog ledningen och reducerade en hel del i tredje perioden. Däremellan var det VIK som dominerade och segern med 15–8 var helt odiskutabel.

Simon Hammarström och Joacim Niemi hörde till de mest målfarliga spelarna och de var också bland de bättre. Stort plus även till Emil Andersson i målet. Han liksom övriga i laget visade bra takter i två perioder.
I tredje perioden får knappast någon plus för då tänkte man inte alls bakåt utan släppte till alldeles för mycket.

– I två perioder hade vi annars ett bra grundspel i försvaret, noterar tränaren Mikael Strandhamn.

VIK saknade nästan halva sitt ordinarie manskap men har en ganska god bredd och kunde ställa upp med tolv utespelare.
– Nu blir det uppehåll i seriespelet fram till 12 januari. Vi tar lite julledigt men efter nyåret blir det oordentlig fart på gärningarna igen, säger Mikael Strandhamn.