Innebandy

4–8 blev 8–8 för Värnamo IK

Innebandy Redan efter 13 sekunder kom Värnamo IK i underläge i bortamötet med Tenhult, men väldigt nära matchslut kvitterade VIK till slutresultatet 8–8.

Daniel Jönsson. Foto: Anette Hedin

hemmalaget såg ut att kontrollera matchen. I tredje perioden hade man 8–4 men det blev spänning efter tre reduceringsmål av Värnamo. Till slut kom också en kvittering genom lagkaptenen Daniel Jönsson som var het i dag med totalt tre mål och två framspelningar.

VIK-tränaren Niclas Rundblad var missnöjd med hur man spelade i två perioder.
– Försvarsspelet var under all kritik och det var mycket som inte var bra, noterar han.

Det var då underläge 3–7 och en bit in i tredje perioden 4–8. Inte ens Niclas vågade tro på en upphämtning. Kanske snarare förlust med 4–11.
– Ja, kanske så. Men alla knöt näven och spelade fantastiskt bra i avslutningen, säger han.

Det stod 8–4 för Tenhult med sex minuter kvar att spela men då inleddes en upphämtning som slutade med 28 sekunder kvar av matchen.

Tränaren vaskade då och då i formationerna och till slut kom också det fina spelet och effektiviteten framför hemmamålvakten.

– En poäng som kan betyda oerhört mycket för oss, inflikar Niclas.

Han kan inte berömma någon individuellt:
– Det kändes som en seger att hämta upp detta.

Redan i morgon är det ny match, derby borta mot Ljungby IB som på papperet är klassen bättre än Tenhult. Frågan är ju bara om killarna hinner återhämta sig.
– Jo, det är vårt ledarjobb att se till att de är laddade och det kommer att kännas mycket lättare när vi avslutade kvällens match på det här fina sättet.

Sammantaget måste Daniel Jönsson få lite extra plus tack vare sina många poäng. Som vanligt var också Joel Toftgård en av de mer framträdande.

I morgon går det inte att spela som man gjorde i drygt två perioder i kväll för då blir det storförlust. VIK måste återvända till de fina spel man hade före juluppehållet för att det ska bli poäng i Ljungby.

Matchen i Ljungby var först inplanerade till trettonhelgen men VIK Ville hellre spela några dagar senare för nu har man alla spelare tillgängliga.