Innebandy

Blomman tar över damlaget

Innebandy Skillingaryds damer ska i höst ledas av Peter ”Blomman” Blomqvist. ”Vi har kämpat hela sommaren men det ser lite halvmörkt ut om man ska vara ärlig”.

Peter "Blomman" Blomqvist och Ewa Blomqvist

Blomman har hållit på med innebandy i över trettio år nu, i både Skillingaryd, Malmbäck, Vrigstad, Värnamo och fler. Listan är lång och det går inte säga annat än att han är erfaren.
– Jag har dock inte haft så många damlag, det har främst varit herrlag, säger Blomman.

Efter cirka fyra års uppehåll som tränare så kände Blomman att han var sugen igen. När Kim efter denna säsongen meddelade att han kände sig nöjd för tillfället över alla de åren han har lett damlaget så passade Blomman på.
– Jag nappade direkt och meddelade att jag gärna kliver in som tränare. O andra sidan var det lite ovant, dels att jag nu skulle träna ett damlag, dels att man oftast har tillgång till ett färdigt lag som det bara är att gå in och träna men denna gången var det lite mer jobb.

Damlaget har tappat ungefär tolv tjejer efter pandemin. Både Kim, lagledaren Maria och nu nya tränaren Blomman har jobbat stenhårt för att få ihop fler spelare under flera säsonger men nu känns det ännu mer motiverande än någonsin.
– Får vi inte ihop lag nu så kommer det dröja väldigt länge innan vi har ett damlag igen eftersom det är ett sådant glapp mellan seniorlaget och ungdomarna i de egna leden.

I nuläget är det redan ett generellt ungt lag, Sedan finns det några riktigt duktiga äldre spelare som väger upp laget med rutin så att det blir en jämn balans.
– Även om vi har väldigt unga spelare som är väldigt duktiga samt de äldre med rutin så ser det ändå lite halvmörkt ut om man ska vara ärlig. Man vet ju aldrig vad som kommer att hända, speciellt med damlag. Det kan ju hända att någon flyttar, skadar sig eller något annat och då måste man ha en bred trupp eller spelare underifrån som man kan plocka in.

Reglerna säger att de får flytta upp 07:orna men för att få använda 08:orna krävs det dispans och det gäller endast för tre spelare som man måste namnge.
– Det handlar om att storklubbarna inte ska kunna elitsatsa i för tidig ålder men det slår ju hårt mot oss småklubbar som gärna använder våra yngre spelare för att bredda truppen. O andra sidan vet vi inte om våra 08:or varken vill eller är redo och i sådana fall måste vi hitta andra lösningar.

Under sommaren har de haft fyra träningar då de även bjudit in andra spelare från grannkommunerna.
– Vi hade två spelare som kom och provtränade med meriter från Allsvenskan. Även om vi gärna betalar milersättning så blev pendlingstiden för lång så de valde att tacka nej vilket är synd.

I nuläget finns det troligtvis tillräckligt många spelare för seriespel i division 2 till hösten men Blomman och Maria fortsätter att leta spelare ifall något skulle hända.
– Vi kör nu igång vecka 33 och gamla som nya spelare är välkomna både innan och efter seriestarten. Det ska bli kul att vara tränare igen och jag vill verkligen se att damlaget lever vidare, avslutar Blomman.

 

Text och bild: Linn Törnberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *