Innebandy

Bra av VIK-tjejer – men förlust

Innebandy Unga Värnamo IK föll med flaggan i topp i damernas division 1-premiär i Kalmar. Hemmalaget CL -98 vann med 3–2 (1–1, 1–1, 1–0). – Vi förlorade på ett bra sätt även om det är surt med en förlust, säger VIK-.tränaren Henrik Rommeskog.

Det unga VIK-laget med bara två spelare över 20-strecket stod upp bra mot det mer rutinerade motståndet med bara två spelare under 20-strecket.

– Vi gör det riktigt bra och kunde åkt hem med minst en poäng. Och faktiskt att tre poäng låg inom räckhåll, säger Henrik. Vi skapade samtidigt som CLK-98 hade sin matchvinnare i en storspelande målvakt.

VIK tog ledningen genom Towe Söderberg medan laget andra mål som betydde kvittering till 2–2 gjordes av Elin Mörck bara fem sekunder innan den sista periodpausen. Gästernas segermål i slutperioden föll efter 15.37.

Hela laget får kollektivt bra betyg av sin tränare utan att lyfta någon enskild spelare.

– Vi har gjort en bra seriepremiär och ser fram mot första hemmamatchen kommande lördag mot ett annat lag från kalmarlag i form av Kalmarsund, avslutar VIK-tränaren in te allt för nedslagen. Vi ser ljust på framtiden.,

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *